Ik wil een pannenset inductie kopen… Welke pannen zijn geschikt voor inductie?” Een vraag die wij vaak krijgen! Logisch natuurlijk, je wilt ten allestijden voorkomen dat je een miskoop doet en dat begrijpen wij helemaal. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze als het gaat om de aanschaf van jouw nieuwe favoriete inductie pannen. 

Als je wilt koken op inductie moet je pan een bodem hebben die magnetiseerbaar en geleidend is, een vlakke bodem is ook een pluspunt. Pannen die een dikke bodem hebben met verschillende lagen trekken minder krom. Pannen geschikt voor inductie zijn te herkennen aan een symbool van een spiraal op de pan of verpakking. Bij een vertrouwd bedrijf zou dit ook in de productomschrijving staan. 

Waar moeten goede inductie pannen aan voldoen?

Goede inductie pannen van goede kwaliteit zijn zwaar genoeg om niet zomaar te verschuiven. Zo schuift het niet snel van het kookstel af en kun je veilig koken zonder dat de pan uit evenwicht raakt en van het kookstel valt, ze moeten dus goed in balans zijn. Wat voor soort inductie pannen je ook gebruikt, ze kunnen al gauw zorgen voor krassen op je inductie kookplaat, dus blijft goed opletten dat je geen krassen veroorzaakt. Het is ook belangrijk om de juiste inductiebodem op de inductie pannenset te hebben. De beste inductie pannen hebben een zogenaamde “sandwichbodem”. Dat betekent dat de bodem bestaat uit meerdere metaallagen om de warmte zo goed mogelijk te geleiden. Verder moet een goede inductie pan beschikken over een anti aanbaklaag zonder schadelijke stoffen, bij Cook and Pan hoef jij je hier geen zorgen over te maken, alle pannen zijn 100% vrij van giftige stoffen zoals PFAS en Teflon. Goede inductie pannen moeten in de vaatwasser kunnen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Onze inductie pannenset Signature is een perfecte combinatie van inductie, veilige anti aanbaklaag en 30% energiezuiniger om mee te koken. Omdat de pannen tot 30% energiezuiniger zijn maakt dit bovendien ook een goede investering.

zwarte pannenset 9-delig

Pannenset inductie testen

Welke pannen zijn geschikt voor inductie? Als je een pannenset wilt testen voor inductie kan je dat ook zelf doen. Zo test je welke pannen geschikt zijn voor inductie: Als je een magneet plakt op de bodem, dan is de pan dus magnetiseerbaar en kun je ermee koken op inductie. De boden van de pan kan aangetast zijn als je hem op gas hebt gebruikt. Hierdoor kan de pan minder magnetisch zijn door de aanslag op de bodem van het vuur, ook kan dit krassen maken op de nieuwe kookplaat. Je kan een beschadiging test doen door een krant te pakken en hier de pan op de zetten, als je de krant verschuift en scheurt de krant, dan kan je de pan niet gebruiken op de inductieplaat. Als de pannen de proef doorstaan, kun je ze gebruiken op een inductiekookplaat. Blijf wel controleren of de pannen zonder dikke bodem krom trekken of niet. Het antwoord op de vraag welke pannen zijn geschikt voor inductie is dus gemakkelijk te controleren met een magneet. Mocht je online een inductie pan willen bestellen? Bij Cook and Pan hebben wij enkel inductie pannen in het assortiment, dat is lekker makkelijk! 

Inductie pan testen met magneet - inductie ready

Inductie pannen: Wat zijn goede inductie pannen?

Wat zijn goede inductie pannen? Als je nou een inductie fornuis of een inductie kookplaat hebt, wij hebben een assortiment samengesteld dat bestaat uit losse inductie pannen tot aan zelfs een complete inductie pannenset zodat je meteen voorzien bent, en alles in één stijl is. Tuurlijk zul je kunnen zoeken voor een Ikea pannenset, Hema pannen, blokker pannen of BK pannen, maar let daarbij altijd goed op of de kwaliteit goed is... Bij Cook and Pan hebben wij ook een prachtig assortiment samengesteld die wij aan jullie aanraden. Dus wat zijn de beste de beste pannen voor inductie? Wij hebben ze samen gesteld:

 1. Inductie Pannen Rocco - Keramische Anti aanbaklaag 
 2. Inductie Pannen Honey RVS - 3-ply Hexagon Anti aanbaklaag
 3. Inductie Pannen Satoshi - Perfecte pannen voor Beginners. 
 4. Inductie Pannen van BK Cookware
 5. Inductie Pannen Jazz Carbonsteel

Nog aan het twijfelen voor inductie koken?

Waarom koken op inductie:

Koken op inductieplaten is veiliger dan koken op gas omdat de plaat zelf nauwelijks warm wordt en snel afkoelt na gebruik. De kookzones reageren alleen als er een pan op staat. Zonder pan wordt de kookplaat dus ook niet heet. Je hebt niet het risico dat je het gas per ongeluk aan laat staan. 

Voordelen van koken op inductie

 • Je kan de temperatuur precies en snel regelen bij inductie. Nog een voordeel is dat je bij inductiekookplaten de tijdsduur heel precies kan instellen, daardoor kan je bakken en braden als een pro!
 • Er zijn geen vlammen, daardoor komen er geen gassen vrij, de lucht in je huis is schoner.
 • De inductieplaat wordt nauwelijks warm en koelt snel af na gebruik, zo is het veiliger om op inductie te koken dan op gas.
 • De kookzones reageren alleen als er een pan op staat. Staat de pan er niet op, dan heb je dus geen hete plaat!
 • Geen risico op gas wat je per ongeluk kan laat aan staan.
 • Inductie is de zuinigste vorm van koken: zo heb je een energieverlies van 10-20 procent in vergelijking van aardgas wat 40 tot zelfs 50 procent is. door de materiaalkeuze van onze honey koekenpannen en Rocco pannen is er zelfs nog een energie bezuiniging van 30% extra omdat de bodem perfect afgesteld is qua grootte en materiaalgebruik. 
 • De gasrekening zal dus meteen omlaag gaan, en bespaar je geld met de hoge energieprijzen. Een slimme investering die je gauw hebt terug verdiend.  
 • Een inductiekookplaat is gemakkelijk schoon te maken en behouden.

De blog over de beste pannen voor inductie heeft je alle informatie gegeven om de juiste keuze te maken. Wat zijn de beste pannen voor inductie? We hebben het over een brede categorie aan pannen gehad zoals de pannensets, koekenpannen, wokpannen en braadpannen speciaal voor inductie. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en hebben een modern design, waardoor je zeker weet dat je een goede keuze maakt. 

De pannensets van Cook and Pan een goede optie zijn als je op zoek bent naar meerdere pannen voor inductie. Deze pannensets bevatten verschillende soorten pannen die geschikt zijn voor gebruik op een inductiekookplaat. De koekenpannen van Cook and Pan zijn ook een goede keuze voor inductie als je op zoek bent naar een breed inzetbare pan, ze zijn gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal en vaak voorzien zijn van een speciale PFAS-vrije anti-aanbaklaag die ervoor zorgt dat vastgekleefd voedsel verleden tijd is.

Wokpannen voor inductie zijn een andere categorie die we hebben bekeken. De wokpannen van Cook and Pan zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, aluminium of carbonsteel en zijn speciaal ontworpen voor gebruik op een inductiekookplaat. Ze hebben een brede bodem en hoge randen, wat ze perfect maakt voor het bakken van groenten en vlees in een wok.

Tot slot de braadpannen voor inductie van Cook and Pan. Deze braadpannen zijn gemaakt van hoogwaardig gietijzer of aluminium en voorzien van een speciale anti-aanbaklaag zonder pfas. Ze zijn perfect voor het braden van vlees, aangezien ze een brede bodem hebben en een hoge rand, wat ervoor zorgt dat het vlees goed gebakken en gebraden wordt.

Conclusie: als je op zoek bent naar de beste pannen voor inductie, dan zijn de pannensets, koekenpannen, wokpannen en braadpannen van Cook and Pan een goede optie. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en speciaal ontworpen voor gebruik op een inductiekookplaat. Zo kan je met vertrouwen kiezen voor de beste pannen voor inductie om jouw favoriete gerechten te maken.

Neem gerust contact met ons op als je nog meer vragen hebt over het koken op inductie. We hopen je genoeg geïnformeerd te hebben voor het kopen van een inductie pannenset.

Vragen? Mail gerust met een van onze experts op info@cookandpan. Of stuur ons een berichtje op Instagram of Facebook: @cookandpan

×