Meest Gestelde Vragen

Hoe werkt 60 dagen proefkoken?

Indien je niet helemaal tevreden bent over jouw artikel, dan mag je het gerust binnen 60 dagen terugsturen. Lees hier meer over de 60 dagen proefkoken garantie.

Hoe lang heb ik garantie?

Wij bieden een garantie van 7 jaar op je Cook and Pan product tegen fabricage- en materiaalfouten.De garantie voor de keramische antiaanbaklaag is echter beperkt tot twee jaar vanaf de datum van aankoop. Deze garantie is geldig wanneer je het product gebruikt voor huishoudelijke doeleinden en volgens onze voorschriften, zoals bijvoorbeeld het verhitten van de pan op een laag tot gemiddeld vuur om kromtrekken te voorkomen. Defecten die het gevolg zijn van onjuist gebruik vallen niet onder fabricage- en materiaalfouten. Hetzelfde geldt voor normale slijtage, zoals verkleuring en krassen. Als het product gebreken vertoont tijdens de garantieperiode, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice viainfo@cookandpan.nl. Wij staan altijd voor je klaar.

Is de antiaanbaklaag zonder giftige stoffen?

Ja! Wij hebben onze eigen keramische antiaanbaklaag ontwikkeld die 100% vrij is van PFAS.

Wat betekend een keramische anti aanbaklaag?

Keramische pannen zijn pannen met een keramische coating of
antiaanbaklaag. Ze bestaan uit keramiek, dit is een materiaal dat vaak wordt gemaakt van gebakken klei.

Keramiek heeft als voordeel dat het hittebestendig is en beter bestand is tegen slijtage. De laag natuurlijke keramiek wordt aangebracht op de pan en gaat daarna in de oven waardoor het hard wordt en zorgt voor een superieur anti aanbaklaag effect. Dit is 100% vrij van giftige stoffen zoals PFAS of Teflon.

Hoef ik geen olie te gebruiken in de pan?

In principe hoef je bijna tot geen olie te gebruiken in onze pan met een anti-aanbaklaag. Onze klanten gebruiken 90% minder olie in een pan van Cook and Pan, je kookt dus veel gezonder en duurzamer. Wel brengt in sommige gevallen olie of boter meer smaak aan een gerecht of is het onderdeel van het gerecht.

Verzending

Wat is de levertijd?

In Nederland en België wordt er binnen 24 uur bezorgd. Overige Europese landen tussen 2 - 5 werkdagen.

Betaal ik verzendkosten?

Binnen Nederland en België bieden wij gratis verzending aan! Overige Europese landen vragen wij een kleine bijdrage van € 2.95.

Verzenden jullie wereldwijd?

Ja! In onze webshop bieden we verzending binnen de EU aan. Wil je buiten de EU bestellen? Mail dan gerust naar info@cookandpan.com.

Goed om te weten

Hoe retourneer ik mijn product?

Retourneren is gewoon mogelijk binnen 60 dagen! Neem hiervoor gerust contact op met onze klantenservice info@cookandpan.com

Hoe zorg ik voor een lange levensduur?

Om de levensduur van je pan te verlengen, is goed onderhoud essentieel. Onze pannen geleiden warmte optimaal, dus verhit ze op een laag tot gemiddeld vuur. Hiermee bespaar je ook aanzienlijk aan energie.

Voorkom plotselinge temperatuurschommelingen en vermijd snelle verhitting. Handwas wordt aangeraden en het is goed om de pan licht geolied op te bergen voor het behoud van een goed presterende antiaanbaklaag.

Hoe zorg ik voor de beste antiaanbak prestaties?

Onze antiaanbaklagen zijn extreem goed! Maar met deze trucjes haal jij het optimale uit jouw pan:

  • Invetten:Verhit een theelepel olie in de pan en laat deze vervolgens afkoelen. Verwijder de overtollige olie en droog de pan grondig af. Dit bevordert een versneld inrijpingsproces van de pan en optimaliseert de prestaties van de antiaanbaklaag.
  • Beperk warmtetoevoer. Onze koekenpan is ontworpen om warmte-efficiëntie te maximaliseren in vergelijking met traditionele pannen. Wij adviseren je om het warmtebron niveau iets te zetten dan normaal.
  • Geduld. Bij de bereiding van kleverige culinaire bereidingen, zoals eieren, vormt geduld de sleutel tot succes voor het verkrijgen van een voortreffelijk gebakken ei in zonder gebruik van boter of olie, is een matige hitte essentieel, gevolgd door ongestoorde garing. Vermijd herhaaldelijk verplaatsen van het voedsel met de spatel. Wanneer het voedsel enige aanhechting aan de antiaanbaklaag vertoont, suggereert dit meestal dat enige wachttijd noodzakelijk is voor volledige warmteverspreiding, koken of aanbraden. Pas na deze fase is het verwijderen uit de pan vergemakkelijkt.
×