Welke inductie wokpan is geschikt voor mij? En, waaruit kan ik allemaal kiezen? Logische vragen! Er kan veel verschil zitten in een wokpan. Vaak hangt dit af van de wensen en eisen van de gebruiker wat totaal logisch is. Omdat wij snappen dat het belangrijk is om de juiste wokpan voor inductie te kiezen helpen wij je graag, zo kan je genieten van het juiste materiaal voor jarenlang kookplezier!

Inductie kookplaten zijn helemaal in! Ze zijn écht geweldig: ze werken goed en zien er prachtig uit. Alleen vormen ze in sommige gevallen een uitdaging: passen mijn kookpannen er wel op? Veel pannenmerken hebben pannen die niet geschikt zijn voor inductie, logischerwijs heb je in dit geval dan niks hieraan. Bij Cook and Pan doen we het anders; het gehele assortiment van Cook and Pan is geschikt voor koken op Inductie! De meeste wokpan inductie zijn zelfs gekeurd met het Full Induction label wat inhoudt dat ze uitvoerig getest zijn op inductie kookplaten. Bij ons ben je verzekerd van goede wokpannen die altijd perfect zullen werken op jouw inductieplaat.

Wokken op inductie, alle geschikte wokpannen

Wat zijn is de beste wokpan voor een inductiekookplaat? De beste wokpan voor inductie koken moet bestand zijn tegen inductie en tegen de druk die deze kookplaten uitoefenen. Kies daarom voor duurzame materialen en de juiste grootte die past bij jouw kookbehoeftes.

Waarom werkt mijn oude wokpan niet op een inductiekookplaat? Dat kan afhankelijk zijn van twee factoren. Factor één is dat sommige wokpannen simpelweg niet gemaakt zijn voor inductie koken, dit zijn vaak verouderde wokpannen. De tweede factor is wat interessanter, als jouw wokpan geschikt zou moeten zijn voor inductie maar niet werkt kan het aan het volgende liggen: indien je deze wokpan gebruikt hebt op een gasfornuis kan het zijn dat de onderkant aangetast is door het vuur. Inductie koken werkt namelijk magnetisch. Als de bodem van de wokpan is aangetast zal deze wellicht niet meer magnetisch zijn en hierdoor niet meer werken op de inductiekookplaat.

De Top 3 beste wokpannen vind je hieronder! 

De Grootte van de Wokpan

Velen denken dat een wokpan slechts in één maat te verkrijgen is, maar dat is niet het geval. De meest standaard maat is de wokpan 28 cm. Maar er zijn ook grote wokpannen, bijvoorbeeld de wokpan 30 cm, wokpan 32 cm of zelfs een extra grote wokpan 40 cm. Liever iets minder? Overweeg een kleine wokpan van 20 cm of 24 cm. Weet je niet zeker welke geschikt is? Kies dan voor makkelijk en dat is de meest populaire wokpan van 28 cm groot.

Inductie wokpan budget

Een wokpan voor inductie wordt beschouwd als een speciale pan. Hierdoor kunnen sommige wokpannen behoorlijk prijzig zijn. Bij bepaalde merken betaal je daarom al gauw 100,- tot 200,- voor een wokpan. Bij Cook and Pan krijg je in ieder geval waar voor wat je betaald, wij hebben instap wokpannen vanaf 24,95 die zeer goed te gebruiken zijn. Wens je meer opties of een langere levensduur, dan kan je bij Cook and Pan altijd de beste optie vergelijken die binnen je budget en eisen vallen. Bekijk daarom vooral alle wokpannen hier.

Beste wokpan voor inductie

Wij hebben jarenlang de markt onderzocht, wokpannen ontwikkeld en uitgebracht zodat voor iedere wens de juiste wokpan is! Jij hoeft je kostbare tijd niet te verspilling om het hele internet af te struinen naar de beste wokpan, dat hebben wij al voor je gedaan.

Wij hebben de beste wokpannen voor inductiekookplaten gevonden en er alles aan gedaan om de selectie logisch en veelzijdig in te delen.

Inductie wokpan met anti-aanbaklaag

Een Inductie wokpan met anti-aanbaklaag is zeer makkelijk in gebruik te nemen. Dit is een van onze best verkochte wokpannen en wij begrijpen ook waarom. De Rocco wokpan is uitgevoerd met een 9-laags anti-aanbaklaag die écht niet aanbakt. Hoe meer anti-aanbaklagen hoe beter de wokpan presteert, met maar liefst 9 lagen is dit tot 4x zo dik dan gemiddeld. Top kwaliteit dus! Verder is de wokpan 28 cm versterkt met gecertificeerd 24-karaats diamant. Want wat is het sterkste materiaal op de wereld? Inderdaad, diamant. Er is nergens op bezuinigd bij deze prachtige wokpan. Gezien alle kwaliteiten kan deze wokpan een stuk duurder de markt in geprijsd worden, maar daar houden we niet van. Dat verklaard deze vriendelijke prijs!

 

Inductie wokpan met beste anti aanbaklaag - Rocco

Bekijk de wokpan Rocco hier. 

Inductie wokpan van carbonsteel

Graag een Inductie wokpan 28 cm met plantaardige anti-aanbaklaag? De Carbonstalen Wokpan is dan perfect voor jou! Deze heeft een natuurlijke anti-aanbaklaag die na gebruik alsmaar beter wordt. Dit is een geheel natuurlijk proces wat ontstaat nadat je wokpan inbrandt met een natuurlijke olie. Dit wordt ook wel seasoning genoemd. De Jazz wokpan uit Carbonstaal wordt pre-seasoned bezorgd, wij hebben de wok al ingebrand voor je zodat je deze gelijk kan gebruiken. De Jazz wokpan van Carbonstaal is perfect voor het perfect schroeien van vlees en groentes. Het krijgt een heerlijk krokant laagje aan de buitenkant. Ook kan je wokpan goed gebruiken op zeer hoge vuren.

Wokpan inductie 28 cm Carbonsteel Jazz

 Bekijk de wokpan Jazz hier

  • Sterke kwaliteit voor jarenlang kookplezier
  • Perfect voor schroeien op hoog vuur
  • Een natuurlijke seasoned anti-aanbaklaag
  • Extra veilige geklonken handvat
  • Bekijk de hele Jazz collectie hier

Inductie wokpan van roestvrij staal

Deze volgende optie kan worden beschouwd als een premium optie. Het is de Honey wok van roestvrij staal, inclusief het handvat. Het ontwerp van het handvat zou ervoor moeten zorgen dat het koeler blijft tijdens het koken. Het Voordeel is dat deze wokpan wel een anti-aanbaklaag heeft, het is een veilige keramische anti-aanbaklaag.

Wokpan met anti-aanbaklaag

Bekijk de Wokpan hier

  • Prachtig gepolijst uiterlijk
  • Vaatwasser geschikt
  • Diameter 30 cm 
  • Keramische anti-aanbaklaag

 

Ben je benieuwd naar alle opties van Cook and Pan? Dat begrijpen we! Voor iedere kooksituatie bieden wij de perfecte wokpan voor inductie koken aan. Zo kan jij de meest smaakvolle roerbakgerechten maken met Maximale prestaties en Minimale inspanning! Beeld je in dat je straks de heerlijke geur ruikt van de nieuwe gerechten die je gaat maken met de inductie wokpan van Cook and Pan. Pannen die daadwerkelijk bijdragen aan de kookervaring en prestaties. De wokpannen zijn gemaakt om het koken makkelijker te maken. Wij gebruiken slimme designs waardoor de wokpan sneller en egaler verhit. Hierdoor krijg je geen extreme warmte of koudplekken in de wokpan maar is alles gelijk op temperatuur, en dat smaakt veel beter! Door de snelle hitte distributie heb je maar 70% van de energie nodig die je normaliter gebruikt. Je kookt gemiddeld dus 30% energiezuiniger, daar word je portemonnee blij van in deze dure tijd. Een wokpan van Cook and Pan is een investering in betere gerechten, langere levensduur en minder verbruik in energie. Bekijk alle wokpannen van Cook and Pan hier. 

 

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen? Dat is geen enkel probleem. Vragen die zijn er om gesteld te worden. Vul gerust het contactformulier in of mail naar info@cookandpan.nl. Onze experts helpen je graag met het maken van de juiste keuze en beantwoorden graag jouw vragen.

×