Je bent aan het oriënteren om een kookpan met anti-aanbaklaag aan te schaffen, goede keuze! Als je de juiste pannen met anti-aanbaklaag hebt zullen ze lang meegaan en goed presteren. Maar wat zijn zaken om rekening mee te houden voor het maken van de juiste keuze. Wij helpen je graag met het kiezen van de perfecte pan.

Beste pan met keramische anti-aanbaklaag

Een pan met keramische anti-aanbaklaag is een van onze favorieten! Wat is een keramische anti aanbaklaag? Het voordeel van deze laag is dat je kookt zonder chemische stoffen als Pfas en Teflon. Maar dat is niet het enige: een keramische anti-aanbaklaag werkt ook perfect! Het voedsel glijdt zonder aan te bakken vloeiend door de pan, mits je de goede pan uitkiest natuurlijk. Als voorbeeld een aluminium koekenpan met anti-aanbaklaag: Het is niet alleen van belang dat de koekenpan van een goede dikte is, ook de anti-aanbaklaag moet sterk zijn. Anti-aanbaklagen kunnen namelijk in meerdere lagen worden aangebracht. Een goedkopere koekenpan heeft slechts een aantal anti-aanbaklagen. De anti-aanbaklaag gaat hierdoor minder lang mee en zal eerder slijten, gevolg: in sommige gevallen zijn de pannen na een paar maanden niet meer te gebruiken, zonde van je geld! Een alternatief zijn bijvoorbeeld de Rocco pannen voorzien van een 9-laags anti-aanbaklaag, versterkt met 24-karaatsdiamant. De anti-kleeflaag van de Rocco pannen zijn 3x dikker dan een gemiddelde pan met een anti-aanbaklaag. Je merkt tijdens het bakken direct dat je kookt met kwaliteit. Dat proef je meteen terug in je gerechten. Investeer in goede pannen en je hebt jarenlang plezier.

 Pannen met keramische anti aanbaklaag vrij van pfas en teflon

Beste pan met natuurlijke (plantaardige) anti-aanbaklaag

Een natuurlijke anti-aanbaklaag ontstaat in de pan nadat je deze hebt ingebrand. ‘Inbranden, wat is dat?’ Lees deze blog en kom er alles over te weten. Na gebruik van de pan wordt deze anti-aanbaklaag beter en beter, de pan ontwikkeld uiteindelijk zijn eigen karakter. Je kan kiezen voor een pan uit plaatstaal, hierin zal je na verloop van tijd een bruine tot zwartere aanslag in zien, dit is de natuurlijke anti-aanbaklaag zodra deze goed tot zijn recht komt. Als je liever geen aanslag wilt zien in de pan, dan is een koolstofstalen pan geschikt voor jou! De pan is prachtig zwart gekleurd waardoor je nagenoeg niks aan de binnenkant ziet van de laag. Koolstofstaal wordt ook wel Carbonstaal genoemd en wordt geroemd door zijn zware kwaliteit, behoudt lang de hitte en kan hete vuren weerstaan. Uiteraard hebben wij de geschikte kandidaat voor je gevonden: de Jazz carbonstalen pannen. Uitmuntende kwaliteit en goede looks, een echte alleskunner voor iedere taak in de keuken. De Jazz pannen hebben wij al voor je ingebrand, kan de pannen dus direct gebruiken nadat je ze hebt ontvangen.

 

Carbonsteel Koekenpan voor Inductie koken Jazz Pannen

Anti-aanbaklaag voor metalen voorwerpen

Normaal gesproken is het niet verstandig om met metalen keukengerei in een pan met een anti-aanbaklaag te gaan roeren. Hetzij een metalen spatel of bijvoorbeeld een lepel. Dit komt omdat metaal de anti-aanbaklaag normaliter doet beschadigen. Normaliter ja, want bij de roestvrij stalen Honey pannen is dit niet het geval. De rvs pan beschikt over een unieke anti-aanbaklaag die beschermt is met een ijzeren schild. Hierdoor kan je gemakkelijk met ijzeren voorwerpen in de pan roeren zonder de anti-aanbaklaag te beschadigen. Ideaal: je hoeft niet meer na te denken over wanneer je wel, en wanneer je niet ijzeren voorwerpen mag gebruiken. Laat je verbazen over de velen kwaliteiten van Honey pannen!

Gordon Ramsay met een Hexagon Koekenpan 3-ply
Gordon Ramsey investeert in een koekenpan met honinggraat design.

Goedkope pannen met anti-aanbaklaag

Op zoek naar een ‘gewoon goede pan’ met anti-aanbaklaag? De Satoshi pannen zijn vriendelijk geprijsd en hebben een goede anti-aanbaklaag. Ook zijn deze pannen gecertificeerd met het Eco-label. Dit houdt in dat de Satoshi pannen bewust gemaakt zijn voor een betere wereld. De keramische pannen zijn van alle gemakken voorzien, ze zijn vaatwasser geschikt en hebben cooldown grepen waardoor verbrande vingers verleden tijd zijn! Bekijk de goedkope pannen hier.

Satoshi goedkope pannen met keramische anti aanbaklaag

 

Wat is de geschikte pan met anti-aanbaklaag voor mij?

Wat de perfecte pan met anti-aanbaklaag voor jou is hangt af van jouw wensen en de eisen waaraan de pan moet voldoen. Even op een rijtje:

Ben je op zoek naar een goede pan met de hoogste kwaliteit keramische anti-aanbaklaag? Dan zijn de Rocco pannen de aangewezen kandidaat.  

Je wilt graag koken met een natuurlijke anti-aanbaklaag? Kies dan de Carbonstalen Jazz pannen

Gebruik maken van metalen voorwerpen in de pan? Natuurlijk! Dit kan met de unieke Honey pannen

Op zoek naar een goede maar goedkope pan? De Satoshi pannen zijn perfect voor je.

 

Kom je er, na het lezen van de blog, toch niet helemaal uit of wens je graag wat aanvullende informatie? Onze kookexperts staan 24/7 voor je klaar.

Mail gerust naar info@cookandpan.nl of neem contact op via onze contactpagina.

 

Veel kookplezier!

 

Team Cook and Pan

×