Hoe lang asperge koken? Dat is een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen. Asperge koken is simpel en niet tijdrovend. Je kan asperges op verschillende manier bereiden: koken, grillen, roosteren en bakken. Asperges koken wordt het vaakst gebruikt en wij gaan je uitleggen hoe jij dit ook simpel doet!

 

Asperges koken

Asperges koken kan je het beste doen op de volgende manier: Ondiep koken op het fornuis. Ondiep koken is het beste van twee werelden: koken en stomen. Je gebruikt weinig water waardoor asperge koken amper tijd kost. De asperges worden nét niet helemaal ondergedompeld, als je vervolgens de deksel op de kookpan doet begint het stomen. Dit zorgt voor een heerlijk resultaat!

Asperges koken en stomen hoe lang asperge koken uitleg

 

Hoe lang asperge koken?

Om de vraag ‘asperge koken hoe lang?’ vlug te beantwoorden: In totaal kost het circa 10 minuten om jouw asperges te bereiden. 5 minuten voorbereiding en 5 minuten kooktijd omdat wij gebruik maken van de beste en snelste manier: ondiep koken. Met deze methode kan je groene asperges koken, witte asperges koken en paarse asperges koken

 

Asperges maken

Om van een lang verhaal kort te maken. Hoe maak je asperges? Hierbij het makkelijke stappenplan:

  • Snijdt de harde onderkant van de asperge af.
  • Vul een brede koekenpan, wokpan of andere pan tot ongeveer 2 cm met water. Voeg wat zout toe, gesneden knoflook en citroenschil voor extra smaak.
  • Breng de asperges in een egale laag toe in de pan. De asperges moeten net niet compleet ondergedompeld worden in het water.
  • Dek de kookpan af met een deksel. Geen deksel? Het kan ook zonder! Hierdoor wordt het enkel gekookt en niet gestoofd. 
  • Afhankelijk van de grootte van de asperges moet je ze volgens deze tijden koken: kleine asperges 1 á 2 min. gemiddelde asperges 5 min en grote asperges 6 á 7 minuten.
  • Vervolgens spoel je de asperges af met water en plaats je ze in een serveerschaal.
  • Besprenkel eventueel met zout, peper, citroensap en boter naar smaak.

 

Geniet van de heerlijke asperges! Eetsmakelijk.

Asperge koken hoe lang

Asperge koken simpel

Asperges koken

×