Inductie koken is helemaal in! En wij begrijpen waarom: koken op inductie gaat snel, is energiezuinig en veiliger dan alle andere kookplaten. Maar niet alle pannen zijn geschikt voor inductiekoken. Als je op zoek bent naar een nieuwe braadpan voor jouw inductiekookplaat, dan zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Wij laten je precies zien welke zaken belangrijk zijn voor de aanschaf van de juiste inductie braadpan. 

braadpan voor inductie

Materiaal van de inductie braadpan

Braadpannen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. De meest populaire zijn de gietijzeren, aluminium en emaille braadpan. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Het is niet zo dat de één slecht is, of de ander heel goed. Het heeft alles te maken aan jouw persoonlijke voorkeur en situatie. 

Gietijzeren braadpannen: gietijzeren braadpannen zijn geschikt voor inductiekoken, ze zijn goed magnetiserend wat essentieel is voor een goede warmteoverdracht. Ook houden ze de warmte goed vast en zijn daarom perfect voor langzame bereidingen, zoals sudderen en stoven. Met zo'n pan kan je gemakkelijk uren, maar dan ook uren jouw gerecht laten sudderen. Gietijzeren pannen zijn zeer duurzaam en gaan lang mee, bij Cook and Pan geven we zelfs 25 jaar garantie op deze pannen. Gietijzeren braadpannen zijn wel zwaar, en worden langzamer warm dan andere materialen. Maar aan de andere kant, als je urenlang gaat sudderen, maakt het ook niet veel uit. 

Aluminium braadpannen: Aluminium pannen zijn lichter dan gietijzeren pannen en verwarmen snellen. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor snellere bereidingen, zoals het bakken van vlees, vis of groenten. Aluminium pannen zijn minder duurzaam dan gietijzeren pannen, maar wel vaak goedkoper in prijs.

Emaille braadpannen: Emaille pannen hebben een laagje glas op de bodem en zijkanten, waardoor ze zeer duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. Ze zijn ook geschikt voor inductiekoken en ideaal voor het bereiden van stoofgerechten. Let wel op dat emaille pannen niet geschikt zijn voor hoge temperaturen en niet kunnen worden gebruikt in de oven.

Natuurlijk zijn er ook andere factoren waarop je moet letten bij de geschikte inductie braadpan voor jou. Naast materiaal kunnen we het ook opdelen in de grootte, dikte en handvaten. 

Grootte en dikte van de braadpan

Als je voor een braadpan gaat, dan is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welke grootte je kiest. Welke past het beste bij jouw kookplaat, en denk na over de grootte van de gerechten die je erin wilt gaan bereiden. Maak je kleinere gerechten? Ga dan voor een kleinere braadpan. Als je een te grotere braadpan kiest kan dit de opwarmtijd vertragen. Verder is het belangrijk om te kijken naar de bodem dikte. Hoe dikker de bodem, hoe beter de kwaliteit. De warmte wordt hierdoor beter verdeeld en blijft langer vasthouden. Ook heeft de bodem een minder grote kans van kromtrekken bij hogere hitte. Dit alles resulteert in een gelijkmatigere bereiding van jouw gerechten. 

Handvatten van de braadpan

Let bij het kiezen van een braadpan ook op de handvatten. Zorg ervoor dat de pan stevige handvatten heeft die gemakkelijk vast te pakken zijn en niet te heet worden tijdens het koken. 

 

Hoe zorgen wij ervoor dat wij goede inductie braadpannen hebben?

Bij Cook and Pan begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste braadpan te kiezen voor jouw dagelijkse kookmoment. Daarom hebben we een overzichtelijk assortiment aan inductie braadpannen van hoge kwaliteit, gemaakt van verschillende materialen en in diverse maten en kleuren. Onze pannen zijn zorgvuldig geselecteerd op hun duurzaamheid, kwaliteit, prachtig uiterlijk en gebruiksgemak.

Ondertussen hebben wij velen klanten blij mogen maken met onze prachtige pannen. We verwelkomen iedereen om een inductie braadpan van Cook and Pan uit te proberen. Daarom bieden wij altijd gratis verzending aan, achteraf betaling en 30 dagen bedenktijd. Mocht het onverhoopt toch niet zijn wat je ervan verwacht had, dan kan je het eenvoudig retourneren. 

Als je op zoek bent naar een nieuwe inductie braadpan, dan beland je bij Cook and Pan in een warm bad. Neem gerust een kijkje op onze website of kijk rechtstreeks bij de braadpannen inductie. Wij zijn ervan overtuigd dat je bij Cook and Pan de perfecte inductie braadpan zult vinden voor jouw keuken!

 

×