Niks is zo vervelend als een aangekoekte of aangebrande pan. Sommige gerechten hebben de neiging om een ravage aan te richten in onze potten en pannen. Maar het kan ook zijn dat je jouw pan te hard hebt verhit. Hoe dan ook: we kennen het probleem allemaal, maar kan je het voorkomen of oplossen? Ja! Kijk bijvoorbeeld naar de huidige pan die je hebt. Is deze voorzien van een goede anti-kleeflaag? Of heeft jouw pan helemaal geen anti-aanbaklaag? Misschien toch maar aanschaffen gezien het gemak wat je eraan hebt! Vaak wordt dit over het hoofd gezien terwijl dit de voornaamste reden is van aankoeken. Bedrijven maken vaak gebruik van slechts een paar lichte anti-aanbaklagen omdat dit goedkoop is. Hier komen we later op terug, laten we eerst kijken hoe we jouw aangekoekte kookpan kunnen schoonmaken!

Aangekoekte rvs pan schoonmaken | koekenpan kookpan pannenset pot braadpan kookpot sauteerpan

Schoonmaken van een aangebrande pan:

Er zijn verschillende manieren om een aangebrande koekenpan schoon te maken. Velen zijn enorm tijdrovend en werken niet altijd zoals gewenst. Wij hebben meerdere methodes geprobeerd en zijn het meest tevreden over de volgende oplossing.

De Aluminium methode in een RVS Pan

Bedek de verbrande plek met 2-3 eetlepels zuiveringszout (baking soda) en voeg een beetje water toe om een mengsel te creëren. Verkreukel wat aluminiumfolie en schrob de pan rondom schoon tot alle etensresten en vlekken schoon zijn. Spoel de pan af met warm zeepwater.

Hoe het in zijn werk gaat: Deze methode kost weinig tijd en vergt een minimum aan inspanning. Ja, je gaat de aangekoekte roestvrijstalen pan "schrobben", maar je hoeft niet evenveel moeite te doen als met een schuursponsje. Wrijf gewoon met het aluminiumfolie in cirkels of heen en weer - wat voor jou het beste werkt. Het kan zijn dat je het proces moet herhalen omdat het zuiveringszout/baking soda erg vuil wordt en het moeilijk maakt om de plekken te zien die nog aandacht nodig hebben, maar dit is veruit de beste en gemakkelijkste methode om een verschroeide of aangebrande rvs pan schoon te maken.

Tip: Het is een geweldige manier om een willekeurig extra stuk folie nuttig te gebruiken. Stel dat je wat folie hebt gebruikt om een braadpan af te dekken terwijl je iets in de oven aan het bakken was. In plaats van die folie meteen weg te gooien kan je het recyclen, maak er een balletje van en bewaar je het voor deze schoonmaakmethode! 

Gemakkelijk mijn aangekoekte pan schoonmaken - aangebrande koekenpan schoonmaken

Nooit meer aangekoekte pannen:

Heb jij nou geen RVS Pan? Maar bijvoorbeeld een aluminium koekenpan met anti-aanbaklaag? Dan zou je denken dat deze niet kan aanbakken. Helaas is dit niet altijd het geval. Een anti-aanbaklaag moet je zien als een coating die kan worden aangebracht in jouw pan. Hoe meer lagen je hebt, hoe minder de pan kan aanbranden. Bedrijven gebruiken liever zo min mogelijk anti-kleeflagen omdat dit vrij kostbaar is.

Wijzelf zijn enorme kookliefhebbers en begrijpen dat er niks zo vervelend is als een aangebrande pan schoonmaken. Wij hechten veel waarde aan efficiënt koken, maar ook aan koken met plezier. Daar hoort een klus als schoonmaken van aangebrand voedsel naar ons inziens niet bij. We hebben daarom extra goed  gekeken naar verschillende veilige anti-aanbaklagen. Hier ging uiteraard veel testen aan vooraf, op vele gerechten. Uiteindelijk hebben wij complete pannenseries weten te produceren met maarliefst 9 anti-aanbaklagen! Hierdoor is de kans ontzettend klein dat er ooit nog wat aanbakt in jouw pan, of je moet het héél bont maken! 😉

Pannen met een keramische anti-aanbaklaag van 9 lagen is bij ons dus geen uitzondering. Bekijk bijvoorbeeld de Rocco Pannen collectie: voorzien van 9 veilige anti-kleeflagen versterkt met gecertificeerd 24-karaats diamant. Garant voor jarenlang kookplezier! Maar als je nou op zoek bent naar andere pannen, bekijk vooral onze koekenpan inductie, RVS koekenpan, keramische koekenpan en koekenpannen zonder teflon. Voor iedere gelegenheid, de perfecte koekenpan. 

Mocht je nog vragen hebben over hoe je jouw kookpan het beste kan schoonmaken, of wil je meer advies over een van onze kwalitatieve pannen met anti-aanbaklaag? Neem contact op met onze klantenservice: info@cookandpan.nl.

Veel kookplezier!

Team Cook and Pan

×