Of je nu in een herenhuis of een studio woont, je keuken heeft een beperkte ruimte. Dus elk stuk kookgerei en elk keukengereedschap dat je kiest, moet zijn plaats verdienen. Wanneer er verschillende potten, pannen samen met verschillende afmetingen om de hoek komt kijken kan het moeilijk zijn om te bepalen welke je zult gebruiken en welke gewoon kostbare opslagruimte in beslag zullen nemen in uw keukenkastjes.

Lees deze blog van Cook and Pan om uit te vinden welke potten, pannen en steelpannen je nodig hebt. Als je even door de bomen het bos niet meer ziet, schieten wij te hulp door haarfijn uit te leggen welke functionaliteit elke pan heeft en wat het verschil onderling is. 

 

Welke verschillende pannen en potten zijn er überhaupt?

 

Sauspannen

Sauspannen zijn rond, hebben rechte, hoge zijden, een lange steel en kunnen een deksel hebben. Ze variëren in grootte, de meest populaire variëren van één tot vier liter. Deze pannen zijn ongelooflijk veelzijdig. Ze kunnen ingezet worden voor ontzettend veel doeleinden in de keuken; ze kunnen bijvoorbeeld sauzen sudderen, blikjes soep of groenten opwarmen, eieren koken, zoete lekkernijen maken, en nog veel meer.

Steelpan met deksel 18 cm, RVS - BergHOFF | Ron kopen? Shop bij fonQ!

 

Sauteerpannen

Een ander populair stuk kookgerei is de sauteerpan, die een brede en vrij diepe ronde panconstructie heeft met rechte zijkanten. De pan wordt geleverd met een passend deksel en heeft een lange handgreep aan de ene kant en een kleine handgreep aan de andere kant zodat je de pan gemakkelijk op het vuur kunt zetten en eraf kunt halen. Deze pan is de juiste keuze wanneer je voedsel wilt sauteren of een maaltijd in een saus wilt gaan bereiden. Het is ook de perfecte keuze voor een roerbakgerecht als je geen wok hebt of niet zo snel bij de hand hebt. Een sauteer pan wordt vaak vergeleken met een hapjespan, wat ook te begrijpen is. Vaak heeft een sauteer pan een ietwat conischer vorm ten opzichte van een hapjespan.

 Sauteerpan met deksel Hotel 28 cm | Officiële BergHOFF Webshop

Koekenpannen

Een koekenpan, ook wel braadpan genoemd, is een perfecte keuze voor een gerecht dat omgedraaid moet worden (eieren, pannenkoeken, vis en biefstuk), omdat het een breed kookoppervlak heeft en schuine zijkanten waar je met een spatel in kunt werken. Deze pannen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder roestvrij staal, antiaanbaklaag, koolstofstaal en gietijzer.

 

 Scanpan HaptIQ koekenpan 20 cm

 

Welke sauspan is geschikt voor jou?

 

Sauspannen zijn er in verschillende maten. De meest populaire zijn de 1,8 liter (middelgrote) en 3,8 liter sauspannen (grote). Er zijn ook kleinere sauspannetjes, maar deze saus steelpannetjes worden niet zo vaak gebruikt. De meeste thuiskoks zullen merken dat een middelgrote en een grote sauspan aan de meeste behoeften voldoen - zonder al te veel van hun kostbare keukenruimte te gebruiken.

 

Als laatste tip raden wij je aan om de collectie Pannen van Cook and Pan te bekijken! Wij hebben pannen (sets) die jij thuis nodig hebt. in verschillende maten en kleuren, volop verkrijgbaar. 

 

Alles Wat Je Nodig Hebt Om Aan De Slag Te Koken Thuis | AllInfo

 

×