Of je ze nu lust of niet, het is altijd handig om te weten hoe je de perfecte spruitjes kookt. Wij laten je graag zien hoe dat moet. Ook zullen we je een paar tips van de chef meegeven.

Een goed spruitje is een wonderlijk iets. Hij moet groen zijn, beetgaar en goed smaken. Als ze goed gekookt hebben ze zelfs een heerlijke nootachtige smaak. De sleutel tot de perfecte spruitjes is dat je ze heel kort moet koken. Alles langer dan zes minuten is waarschijnlijk te lang. Of je moet houden van zachte spruitjes.

 

Koken spruitjes

Spruitjes koken is enorm makkelijk en niet tijdrovend, wij leggen je graag uit hoe je de beste spruitjes maakt. Met de tips onder de bereidingswijze slaag jij er zeker in om de allerlekkerste spruitjes te bereiden.

 

  • Snijd de harde uiteinden af en verwijder de niet goed uitziende blaadjes van de spruiten.
  • Was vervolgens de spruiten in water.
  • Zet een kookpan op het vuur, voeg zout toe en breng het aan de kook.
  • Zodra het water kookt kan je de spruiten toevoegen. Na 6 minuten kan je de spruiten eruit halen. (Houd je van zachtere spruiten? Laat het dan circa 8 minuten koken.)
  • Giet het water af en serveer de spruitjes eventueel met boter en peper.

Tips van de chef:

- Heb je kleinere spruitjes? Kook dan een paar minuten minder.

- Maak geen kruisje in de onderkant van de spruitjes, dit heeft geen nut. Jouw spruitjes zullen minder lekker smaken omdat er water inzit.

- Zijn de spruiten onderdeel van een groot gerecht? Bereid de spruitjes dan als laatst zodat ze lekker warm en vers blijven.

 

Hoelang spuitjes koken?

Spruitjes koken hoelang? Dit hangt sterk af van de grootte. Gemiddeld laat je spruitjes zo’n 6 minuten koken. Als kleine spruiten hebt aangeschaft werkt 3 minuten ook prima.

 

Spruitjes in Airfryer

Spruitjes in de Airfryer is een top idee! Ze zijn gezond en heerlijk knapperig om te serveren bij jouw gerecht. Trim de spruitjes en maak ze schoon in water. Besprenkel ze met olie en wat kruiden om ze vervolgens 5 minuten op 200 graden in de Airfryer te doen. Schud de spruitjes wat rond in de Airfryer en laat de spruitjes weer 5 minuten op 200 graden. Is dit niet knapperig genoeg voor je? Dan kan je nog één ronde 5 minuten op 200 graden in de Airfryer doen.

Tip van de chef: Een combinatie van spruitjes in de Airfryer met bacon is overheerlijk! De voorgebakken Bacon kan dan makkelijk mee in de Airfryer.

Spruitjes in de airfryer hoe lang koken

 

Bevroren spruitjes koken

Bevroren spruiten kan je direct koken. Maar het lekkerste is om ze eerst uit te dooien als je hiervoor tijd hebt. Als je ze bevroren kookt blijft er veel vocht in de spruitjes zitten en zullen de spruitjes smaak verliezen.

 

 Hopelijk heb je veel gehad aan onze tips! Zet ‘m op en alvast eetsmakelijk!

 

Team Cook and Pan

 

×