Lamsrack zijn lamskoteletjes die aan elkaar vastzitten. Het is een overheerlijk stuk vlees dat heel eenvoudig te bereiden is. Vaak wordt de rack met een rub van groene kruiden op smaak gebracht. Maar wat ook superlekker is is om de rack te marineren met pistache, gemalen pepers, broodkruimeltjes en Franse mosterd.  Die bak je vlug aan in de pan en dan gaar je de lamsrack in de oven tot hij precies goed is. Breng een klassiek restaurant gerecht naar je eigen keuken. Kwaliteitskeuken artikelen staan bij aan verbeterde kookprestaties én meer plezier in de keuken. Gezond en kwalitatieve pannen vind je daarom bij Cook and Pan. 

Benodigdheden:

  • 340 gr lamsrack (1 lamsrack p.p)
  • Gemalen zwarte peper
  • 1 el olijfolie
  • ¼ kopje gepelde pistachenoten
  • ¼ kopje broodkruimels / panko
  • Franse Mosterd (of mosterd naar keuze)
  • Zout
  • 1 el olijfolie
  • 3 wortelen (2 keer in de lengte gesneden)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Doe de pistachenoten, broodkruimels, een beetje zout en peper in de keukenmachine en maal tot ze kruimelig zijn. Voeg 1 el olijfolie toe en meng tot alles goed gemengd is.
  3. Bestrooi de lamsbout met vergemalen peper en zout.
  4. Verwarm een ​​grote koekenpan op hoog vuur. Als de koekenpan heet genoeg is, voeg je voldoende olijfolie toe om de bodem van de pan te bedekken (3 el olie)
  5. Voeg de lam toe aan de pan en bak ongeveer 3 minuten aan iedere kant tot het bruin is
  6. Breng het lamsvlees over naar een middelgrote braadpan of ovenschaal, met de vette kant naar boven, (waar het meeste vlees zit). Smeer wat mosterd over het bovenste gedeelte van het vlees en dep vervolgens het pistache- en broodkruimmengsel over de mosterdlaag op het lamsvlees.
  7. Braad het lamsvlees ongeveer 20-25 minuten, medium-rare.
  8. Terwijl je het lamsvlees in de oven braadt, snijd en bereid je de geroosterde wortelen en asperges. (Asperges eerst koken volgens de instructies)
  9. Rooster de groenten in een grote koekenpan met wat olijfolie totdat de groenten mooi gekleurd zijn.
  10. Als de lamsrack klaar is, snijdt je het lamsvlees in koteletten, elk 2 ribben om te serveren.

Je kan eventueel nog kiezen voor een lekker sausje naar keuze! 

Eetsmakelijk!👩‍🍳

Rosella - Cook and Pan. 

Bij Cook and Pan vindt je niet alleen de lekkerste gerechten, we geven je ook graag Tips & Tricks voor in de keuken. Tevens shop je bij Cook and Pan de meest prachtige en kwalitatieve keukenartikelen! Vele tevreden klanten gingen je al voor, bekijk gerust onze collectie.

Meer inspiratie op doen van Rosella? Kijk dan op haar Instagram: @kokenbijroos! Hier vind je ook haar inspirerende kookboek. 

Heb je nou vragen over dit recept of wil je laten weten hoe lekker dit was?! Wij staan altijd open voor contact! Mail gerust naar info@CookandPan.nl of vul het contactformulier in op de website.

×