Carpaccio, iedereen kent het wel! Carpaccio is een klassiek Italiaans gerecht dat nauwelijks hoeft te worden gekookt maar toch een elegant voorgerecht of lunchgerecht vormt. Omdat het (rund)vlees rauw wordt opgediend, is het aan te raden om vlees van kwaliteit te kiezen dat een flinke tijd heeft gehangen. Hierdoor wordt de smaak en textuur aanzienlijk verbeterd!

 

Eigen gemaakte Carpaccio Cook and pan recept bereidingswijze bereiding

 
Ingrid Beens-Goutier legt je graag uit hoe je haar eigen black Angus carpaccio maakt! Ingrid houdt van koken en dat merk je meteen als je een kijkje op haar Instagram account neemt: wat_kookt_ingrid_vandaag.
Met haar jarenlange ervaring weet zij dagelijks vele mensen te inspireren met haar prachtige en bovenal lekkere recepten!

 

Zorg ervoor dat je Cook and Pan onthoudt mocht je deze lekkere carpaccio willen maken! Ingrid legt je hieronder haarfijn uit hoe je de lekkerste carpaccio thuis maakt:

 

Benodigdheden:

 

- Maak het jezelf makkelijk en koop een pak carpaccio , voor zover ik weet hebben ze dat wel in alle supermarkten en rond de feestdagen zelfs in verschillende smaken. Als voorgerecht is 1 pak voor 2 personen genoeg.

- Voor echte foodies: koop een stuk ossenhaas, zeg maar 100 gram per persoon, leg het stuk een uurtje in de vriezer, hierdoor kan je het makkelijker in mooie dunne plakjes snijden.

- Pijnboompitten (koop een zakje en rooster ze even in de koekenpan, hoeveel? Naar eigen smaak).

- Zak rucola, ook hoeveelheid naar eigen smaak.

 

Verder heb ik het volgende extra toegevoegd:

 

- Zoet/ zure rode ui, ik kocht het in een pot kant en klaar

- Truffel mayonaise, ook kant en klaar te koop

- Kaaskrullen: zelf te maken Tête de Moine kruller, en kaas verkrijgbaar bij een goede kaasboer. Ziet er gelijk fancy uit! Uiteraard kan je ook uit het koelschap halen bij de supermarkt, haal dan gewone kaasflakes.

                            Eigen gemaakte Carpaccio Cook and pan recept bereidingswijze bereiding

 Hierboven het smaakvolle beeld van het eindresultaat!

 

Bereidingswijze:

 In slechts 5 simpele stappen tover jij dit lekkere gerecht op tafel! 

Stap 1: Neem een hip bord, eet altijd leuker!😁

Stap 2: Leg onderop een stapeltje rucola maar precies zoveel dat als je de carpaccio erop legt, je de rucola nog ziet.

Stap 3: Leg er een aantal plakjes carpaccio op.

Stap 4: Verdeel dan het andere lekkers naar smaak en hoeveelheid speels over het bord, druppel vervolgens de truffel mayonaise erover.

Stap 5: serveer met een lekker stuk (stok) brood en eventueel wat je nog meer lekker vindt.

Ik deed er dit keer wat zongedroogde tomaatjes bij en wat kleine vijgen die in de Port hadden gelegen ( gekocht bij de kaasboer, echter alleen tijdens de feestdagen te koop) maar gewone vijgen door de helft gesneden zou je ook kunnen gebruiken.

 

Ik zou zeggen aan tafel en eet smakelijk!

 

Groetjes

Ingrid

 

Klik hier om Ingrid haar Instagram te bekijken.

Bij Cook and Pan vindt je niet alleen de lekkerste gerechten, we geven je ook graag Tips & Tricks voor in de keuken. Tevens shop je bij Cook and Pan de meest prachtige en kwalitatieve keukenartikelen! Vele tevreden klanten gingen je al voor, bekijk gerust onze collectie.

×