Wat is een emaille anti-aanbaklaag?

In de kookwereld heeft de opkomst van moderne materialen de manier waarop koken veranderd. Een opvallende coating aan de selectie van anti-aanbaklagen is het gebruik van emaille. In deze blog gaan we de kenmerken en voordelen van een emaille anti-aanbaklaag benoemen, het materiaal waarop het is toegepast.

Het geheim van Emaille

Een emaille anti-aanbaklaag is gemaakt van emaille, een materiaal dat bestaat uit gesmolten glas dat op metaal wordt aangebracht en vervolgens wordt verhit op 800+ graden. Gesmolten glas klinkt wellicht als minder veilig in je oren, maar zo spannend is het niet. Het wordt op een zeer veilige en gezonde manier aangebracht en brengen geen gevaren met zich mee. Deze unieke combinatie van glas en metaal resulteert in een duurzame, gladde coating die uitstekende anti-aanbakprestaties levert en dus geen PFAS of Teflon bevat. Een veelvoorkomend basismateriaal voor emaille anti-aanbakpannen is gietijzer. Het emaille wordt op het oppervlak van de pan aangebracht, waardoor een glanzende, gladde laag ontstaat die perfect is voor het voorkomen van vastplakkend eten. Wil je toch liever kiezen voor een pan van aluminium dan is de keramische anti-aanbaklaag een absolute aanrader.

De voordelen van een emaille anti-aanbaklaag

 • Goede anti-aanbakprestaties:
  Geen gedoe meer met vastgeplakt eten en je kunt koken met minder olie. Schoonmaken is ook erg makkelijk.
 • Sterk en Gaat Lang Mee:
  De emaille coating maakt de pan duurzaam en slijtvast, zodat je er lang plezier van hebt.
 • Gezond Koken zonder Gedoe:
  Deze pannen bevatten geen schadelijke stoffen, zoals PFAS, PFAO of Teflon, dus je kunt gezond koken zonder je zorgen te maken over schadelijke stoffen die vrij zullen kunnen komen.
 • Smaakvol Behoud van Gerechten:
  De anti-aanbaklaag verandert niks aan de smaak van je eten, en het blijft lekker sappig.
 • Ziet er Goed Uit en Keuze in Kleur:
  Niet alleen handig, maar ook stijlvol. De glanzende emaille coating is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus je kunt kiezen wat bij je past.

Waarom een emaille anti-aanbaklaag?

Waarom kiezen voor een emaille anti-aanbaklaag? Kies voor een emaille anti-aanbaklaag en maak koken simpel en plezierig! Deze duurzame coating biedt niet alleen langdurige prestaties, maar ook een gezonde kookomgeving zonder schadelijke stoffen. Met gemakkelijke reiniging na het koken wordt elke maaltijd een betere ervaring. Upgrade je keuken met emaille en geniet van moeiteloos kookplezier!

Zwarte pannenset 9-delig

×