Als je ooit de gesmolten plastic steel van een koekenpan hebt opgeraapt of een fornuis hebt schoongemaakt nadat je een gerecht hebt gemaakt in een wiebelige pan, dan ben je klaar om meer te leren over goed kookgerei!
Ten eerste moet je investeren in een pan van goede kwaliteit, gemaakt van het beste materiaal voor jouw wensen. Daarna speelt onderhoud een belangrijke rol. Je dient het kookgerei goed te verzorgen zodat het lang meegaat.

Wat voor soort pan je ook kiest, het is fijn en tevens belangrijk dat ze stevig zijn. Dikte betekent dat een pan niet zal indeuken, kromtrekken of hete plekken zal vertonen (waardoor voedsel in een bepaald deel van de pan sneller gaar wordt of aanbrandt voordat de rest gaar is).
Dunner materiaal houdt de warmte niet gelijkmatig vast. Een diepere pan moet de warmte langs de hele zijkant vasthouden; een zwaardere pan is ook duurzamer en beter bestand tegen veelvuldig gebruik en afwassen.

 

De drie basispotten die een absolute musthave zijn om de collectie te beginnen: een steelpan van circa twee liter, een sauteerpan/hapjespan van circa 25cm en een soeppan van zo’n 8 liter. Ze zijn geschikt voor vrijwel elke kooktaak. Als je ze van hoge kwaliteit koopt, kan je ze heel lang gebruiken en veel plezier van hebben.

 

Er zijn enorm veel verschillende pannen, de een beter dan de ander. Het is daarom lastig om te bepalen voor welke pan of pot je moet gaan. Dit hangt af van hoe je het wil gaan gebruiken en wat jouw voorkeuren zijn. Wil je een basic pan? Of mag deze een goede look hebben? Welke kwaliteit wil je hebben? In geval van kwaliteit moet je in de meeste gevallen kijken naar het materiaal, en hoeveel ‘lagen’ de pan heeft.

Voor een gemiddeld gezin van 4 raden wij de volgende opstelling van 7 pannen aan:

  • 3x kookpannen (wokpan, kleine koekenpan (20 cm), koekenpan (24 of 26 cm
  • Soeppan
  • Steelpan
  • Sauteerpan
  • Kookpot

Hiermee red je het over het algemeen voldoende! Het beste is; Cook and Pan heeft ze allemaal! Ben je op zoek naar kwaliteit en een goede look? Kijk in onze categorie Pannen of Bakken en Braden.

Koekenpan set 3 dlg met marmer coating | Dealdonkey

Mocht je verder toch nog vragen hebben, stel deze gerust. Wij zijn meer dan blij om je te woord te staan met elke vraag omtrent kookgerei.

 

×