Gietijzeren pannen zijn populair onder (thuis)koks. En dat is niet zo gek! Gietijzeren pannen zijn geliefd dankzij hun duurzaamheid, warmtegeleidende eigenschappen en de capaciteit om hoge temperaturen te behouden. Maar functioneren ze ook op een inductie kookplaat? Want als je op inductie kookt, is het wel belangrijk dat je weet of je jouw (nieuwe) gietijzeren pannen daarop kan gebruiken. En het antwoord op deze vraag kom je zo te weten.

kan gietijzer op inductie

Gietijzer heeft als voordeel dat het goed is in het geleiden van warmte. Maar helaas niet in het geleiden van een elektromagnetisch veld, zoals een inductie kookplaat. Dit betekent dat de meeste gietijzeren niet geschikt zijn voor gebruik op inductie kookplaten.

We leggen expres de nadruk op dat de ‘meeste’ gietijzeren pannen niet geschikt zijn voor op inductie. Want, gietijzeren pannen met een geëmailleerde bodem kunnen wel op inductiekookplaten worden gebruikt. Bijvoorbeeld de gietijzeren pannen van Cook and Pan. De geëmailleerde laag zorgt ervoor dat de gietijzeren pannen de elektromagnetische velden van de inductie kan opnemen en geleiden. Dus als je van plan bent om gietijzeren pannen te gebruiken, controleer dan of de gietijzeren pan een geëmailleerde laag heeft. Wij hebben die zorg al voor je weggenomen: bij Cook and Pan kunnen alle gietijzeren pannen op inductie worden gebruikt.

Al met al is het antwoord op de vraag: ‘kan gietijzeren op inductie?’ Ja, als ze voorzien zijn van een geëmailleerde bodem. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom verstandig om goed te onderzoeken of jouw gietijzeren pan dit heeft. Een nieuwe gietijzeren pan aanschaffen? Onze gietijzeren pannen zijn allemaal geschikt voor inductie koken! Geniet van 25 jaar op gietijzeren pannen op onze hoogwaardige pannen.

Welke gietijzeren pan kan op inductie? 

Als je op zoek bent naar een goede gietijzeren pan voor inductie koken, dan is het belangrijk dat de pan een geëmailleerde bodem heeft. Deze bodem zorgt ervoor dat de gietijzeren pan de hitte van de inductie kookplaat kan opnemen en verdelen in de pan. Zonder deze bodem is dat helaas niet mogelijk. Het fijne aan Cook and Pan is dat alle gietijzeren pannen geschikt zijn voor inductie. Onze gietijzeren pannen voldoen aan alle eisen om hoogwaardig op inductie te koken. Of je nou op zoek bent naar een gietijzeren braadpan, grillpan of tajine. Ze zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor inductie. Zo zie je maar zo dat het mogelijk is om met gietijzeren pannen op inductie te koken, als je maar de juiste pannen aanschaft! Dankzij onze pannen hoef jij de vraag ‘kan gietijzer op inductie?’ niet meer te stellen.

Wil je graag de beste gietijzeren pannen in de keuken? Wij hebben de beste pannen uitgezocht voor inductie koken zodat jij geen urenlange research meer hoeft te verrichten. Dat hebben wij al voor je gedaan:

  1. Gietijzeren Grillpan inductie van Cook and Pan - Deze geëmailleerde grillpan is speciaal ontworpen voor gebruik op inductie en heeft een klassieke ribbelstructuur om een perfecte grilltekening in jouw gerecht te maken.

  2. Gietijzeren Braadpan inductie van Cook and Pan - Deze geëmailleerde braadpan is ook geschikt voor gebruik op inductie en heeft een sterke anti-aanbaklaag om te voorkomen dat voedsel aanbakt in de pan. De braadpan heeft ook een ruime capaciteit om grote hoeveelheden voedsel te kunnen bereiden en is gemakkelijk te reinigen.

  3. Gietijzeren Tajine inductie van Cook and Pan - Deze geëmailleerde tajine is natuurlijk geschikt voor inductie. Verder is de pan perfect voor het maken van traditionele Marokkaanse gerechten. De tajine heeft een PFAS-vrije anti-aanbaklaag en is gemakkelijk te reinigen. De tajine is lekker groot, je kan dus ook grotere gerechten maken. 

Wij hopen dat deze blog je een goed kijkje in de keuken heeft kunnen geven van gietijzeren op inductie. Na het lezen van de blog weet je precies waar een gietijzeren pan voor inductie aan moet voldoen en welke pan van gietijzer je het beste in de keuken kan gebruiken. Zoals we hebben gezien is de vraag op ‘kan gietijzer op inductie?’ Ja, alleen als de gietijzeren pan een geëmailleerde bodem heeft. Het is daarom belangrijk om een pan te zoeken met deze eigenschap, gelukkig kunnen alle gietijzeren pannen van Cook and Pan perfect gebruikt worden op inductie, omdat ze allemaal een geëmailleerde bodem hebben. Als je op zoek bent naar een gietijzeren pan die kan op inductie, dan zit je bij ons goed.

Kom je er niet helemaal uit of wens je verdere uitleg zodat jij de vraag: kan een gietijzeren pan op inductie voorgoed kan afsluiten met de perfecte inductie pan voor jou, neem dan gerust contact op met onze klantenservice info@cookandpan.nl

Als je op zoek bent naar pannen voor gebruik op inductie, dan is het belangrijk om te weten dat er een tal aan materialen zijn om uit te kiezen. Bij Cook and Pan hebben we een groot aanbod aan pannen die geschikt zijn voor inductiekoken, zoals pannensets, koekenpannen, steelpannen, wokpannen, hapjespan en kookpannen. Dus als je op zoek bent naar een pan voor inductie koken, maar niet per se op zoek bent naar gietijzer dan hebben we bij Cook and Pan vast wel een pan die aan je wensen voldoet. 

×