Een keer iets unieks proberen? We gaan op de Franse tour met een heerlijk rauw biefstuk gerecht die op smaak is gebracht met worchestersaus, tabasco en mosterd! 

Hoe maak je een recept met rauwe biefstuk franse biefstuk vlees rauw voorbereiding stappen uitgelegd

Rauw vlees? Ja, dat klopt. Je kan dit namelijk prima eten ook al klinkt het misschien wat vreemd in het begin. Als je jouw rundvlees bij de slager haalt weet je dat het kwaliteitsvlees is, doe dit dan ook. Rauw vlees uit de supermarkt is echt een no-no in dit geval. Extra tip: geef bij jouw professionele slager ook aan dat je het vlees rauw wil gaan eten, dan heb je een dubbel check gedaan en moet het helemaal goed komen. Dan kan je goed voorbereid beginnen met dit overheerlijke recept.

Ingrediënten voor 2 personen



- 200 gr biefstuk

- 1 theelepel kappertjes uitgelekt

- 2 augurken fijngehakt

- 1 theelepel worchestersaus

- Tabasco naar smaak

- 1 sjalot fijngehakt

- 1 theelepel mosterd

- Zout en peper naar smaak

- 2 eidooiers

- Klein handje vers gesneden platte peterselie

Bereidingswijze 



  1. Doe het vleesmengsel in een kom met de gehakte augurken, sjalot, peterselie en de kappertjes. Meng dit goed door.
  1. Voeg de tabasco, Worcestershire saus, mosterd en zout & peper toe en meng goed door. Proef of het goed op smaak is en voeg eventueel nog wat van bovenstaande smaakmakers toe, indien nodig.
  2. Maak de steak tartaar op m.b.v een serveerring. Leg dit op een bordje en doe er de helft van het tartaarmengsel in. Druk dit stevig aan met een lepel en haal (voorzichtig) de ring omhoog. 
  3. Serveer de steak tartaar met een eidooier en met wat peper en zout.

 

Wil je geen rauw ei gebruiken? Geen probleem! Zet dan een pannetje met water op en breng dit aan de kook, doe wat olijfolie in een soeplepel en leg hierin voorzichtig de eidooier. Kook je eidooier zacht door de lepel in het water te plaatsen.

Serveer vervolgens op de steak tartaar met wat vers gesneden peterselie.

Eetsmakelijk! 

 

Rosella - Cook and Pan. 

Bij Cook and Pan vindt je niet alleen de lekkerste gerechten, we geven je ook graag Tips & Tricks voor in de keuken. Tevens shop je bij Cook and Pan de meest prachtige en kwalitatieve keukenartikelen! Vele tevreden klanten gingen je al voor, bekijk gerust onze collectie.

Meer inspiratie op doen van Rosella? Kijk dan op haar Instagram: @kokenbijroos! Hier vind je ook haar inspirerende kookboek. 

Heb je nou vragen over dit recept of wil je laten weten hoe lekker dit was?! Wij staan altijd open voor contact! Mail gerust naar info@CookandPan.nl of vul het contactformulier in op de website.

×