Een keer wat anders proberen met Pasen, maar weet je niet wat je moet maken? Probeer deze koosjere Passover-pannenkoeken. Het recept is snel gemaakt, en het beslag is gemakkelijk te verwerken. De Tapiocazetmeel geeft de pannenkoeken een aangename knapperigheid, maar als je dat niet kunt vinden, kun je ook aardappelzetmeel gebruiken.

Ze zijn bijzonder lekker met pure ahornsiroop, maar als je die niet bij de hand hebt, zijn boter met jam of bananen en kaneelsuiker ook lekker als topping. Maar geef er vooral lekker je eigen draai aan! 
 

Voorbereiding: 8 minuten
Bereiding: 15 minuten

Totaal: 23 minuten
Goed voor 4 tot 6 porties

Ingrediënten
2/3 cup matzo cakemeel
1/3 cup tapiocazetmeel
1 eetlepel suiker
1 theelepel bakpoeder
1 1/4 cup melk
2 grote eieren, licht geklopt
2 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
1 theelepel zuiver vanille-extract
1 theelepel plantaardige olie
2 eetlepels jam, elke soort, optioneel voor het serveren
1/2 cup bessen, optioneel voor serveren
1 eetlepel kaneelsuiker, optioneel voor serveren
1/4 cup ahornsiroop, optioneel voor serveren

1: Verwarm de oven voor op 90 graden. Zet een ovenschaal klaar zodat je straks de pannenkoeken warm kunt houden in de oven.

2: Klop in een grote kom het Matze meel tapiocazetmeel, suiker en bakpoeder door elkaar.

3: Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en voeg de melk, de eieren, de gesmolten boter en de vanille toe. Klop tot de ingrediënten goed gemengd zijn en het beslag glad/'smooth' is.

4: Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vet de koekenpan in met een beetje olie of boter. Laat het beslag eetlepels (ongeveer 2 tot 3 eetlepels elk) in de koekenpan vallen. Afhankelijk van de grootte van uw pannenkoek, moet u 3 tot 4 pannenkoeken tegelijk kunnen bakken.

5: Laat de pannenkoeken 1 tot 2 minuten bakken, of tot de randen gestold zijn en u belletjes aan het oppervlak begint te zien. Gebruik een brede, dunne spatel om de pannenkoeken voorzichtig om te draaien, en bak ze nog 1 à 2 minuten, of tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

6: Leg de pannenkoeken in de ovenschaal, dek ze af met folie en houd ze warm in de oven terwijl u de rest van de pannenkoeken maakt. Tover daarna de pannenkoeken om met jam, fruit, kaneelsuiker, of pure ahornsiroop. Geef vooral lekker je eigen twist eraan! 

Variaties: Als u deze pannenkoeken te zacht vindt, of de smaak van het tapiocazetmeel te uitgesproken, probeer dan het recept te maken met 3/4 cakemeel, 1/4 tapiocazetmeel, en 1 1/3 melk.

 

 

 

×