In dit artikel richten we ons op het schoonmaken van keramische pannen. Veel mensen vragen zich af hoe ze deze pannen het beste kunnen schoonmaken zonder dat ze beschadigd raken. We zullen uitleggen hoe je je keramische pannen op de juiste manier schoon kunt maken zodat je nog lang van de geweldige anti aanbak functies kan genieten. We behandelen de voor- en nadelen van verschillende schoonmaakmethoden zodat jij de eenvoudig de keuze kan maken welke je wilt gaan toepassen. 

Hoe keramische pannen schoonmaken?

Afbeelding: mashed.com

Manieren om een keramische pan schoon te maken:

Keramische pannen zijn een veelgebruikt kookgerei, maar hebben net als elke andere pan onderhoud nodig. Het voordeel van een keramische pan is dat het onderheid sporadisch dient plaats te vinden. Er zijn een aantal manieren waarop je je keramische pannen schoon kunt krijgen zodat ze er weer als nieuw uitzien en als nieuw zullen presteren. In deze blog zullen we 3 manieren bespreken om keramische pannen schoon te maken.

  1. Ten eerste is het belangrijk dat je een milde, niet-agressieve reinigingsmiddel gebruikt zoals afwasmiddel of een milde zeep. Wrijf de pan met een vochtige spons vermengd met het reinigingsmiddel. Spoel de spons regelmatig uit met warm water en veeg de pan droog met een schone theedoek. Gebruik geen schuurspons om je keramische pan schoon te maken, aangezien dit de antiaanbaklaag kan beschadigen.
  2. Ten tweede kun je een half kopje witte azijn toevoegen aan een bakje met warm water en je pan hierin laten weken. Gebruik een niet-agressieve spons om de pan schoon te maken. Spoel de pan goed af met warm water en veeg droog met een schone theedoek.
  3. Als laatste kun je ook baking soda gebruiken. Maak een pasta van baking soda en water en breng dit aan op de pan. Laat dit circa 15 minuten intrekken, om vervolgens af te spoelen met warm water. Gebruik een spons om eventuele resten te verwijderen en veeg droog met een schone theedoek.
Met deze 3 manieren kun je je keramische pan weer als nieuw laten glanzen. Gebruik altijd milde, niet-agressieve reinigingsmiddelen en wees voorzichtig met het schoonmaken. Met de juiste zorg zal je keramische pan je jarenlang van dienst zijn.

    Als extra tip kun je je keramische pan ook schoonmaken met citroensap. Breng het citroensap aan op de pan en laat het circa 10 minuten intrekken. Spoel de pan met warm water af en veeg droog met een schone theedoek. Citroensap is een natuurlijk schoonmaakmiddel en helpt om je keramische pan schoon te maken.

    Nooit meer boenen in je pannen? De pannen van Cook and Pan zijn de perfecte oplossing als je op zoek bent naar pannen die je amper schoon hoeft te maken. 1 veeg door de pan met een doekje is voldoende. Dankzij de speciale PFAS-vrije antiaanbaklaag zal je geen uren aan het schoonmaken van je pannen besteden, hooguit 20 seconden. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat voedselresten gemakkelijk verwijderd kunnen worden en je de pannen eenvoudig kunt afspoelen met warm water. Daarnaast zijn de pannen van Cook and Pan ook bestand tegen hoge temperaturen en kun je er mee op inductie koken, in de oven en de magnetron gebruiken. Met de pannen van Cook and Pan hoeft je nooit meer uren te spenderen aan het schoonmaken van je pannen.

    Cook and Pan heeft kwalitatief hoogwaardige keramische pannen die perfect zijn voor het maken van de beste gerechten. Met onze keramische pannensets, keramische koekenpannen, keramische steelpan en keramische wokpan kun je de meest smaakvolle gerechten bereiden en deze na afloop eenvoudig schoonmaken. Nooit meer discussies over wie de afwas doet! Onze pannen zijn gemaakt van duurzaam materiaal en voorzien van een speciale PFAS-vrije antiaanbaklaag. Ontdek Cook and Pan vandaag nog voor de beste keramische pannen!

    ×