Welke koekenpannen zijn er?

Koekenpan kopen? Dan ben je bij Cook and Pan aan het juiste adres, onze naam zegt het al, de specialist op het gebied van pannen! Wij bieden een breed maar overzichtelijk aanbod aan zodat jij altijd de beste koekenpan naar jouw voorkeur kan vinden. Er zijn verschillende soorten zaken waaruit je kan kiezen zodat je altijd de juiste keuze maakt, dat vinden we wel zo fijn. Voor het gemak zullen wij de meest voorkomende materialen toelichten.  

Koekenpan Keramisch: Een enorm bekende koekenpan is een keramische pan, deze koekenpannen kunnen vaak veel hitte verdragen en zijn duurzamer dan een normale pan die je bijvoorbeeld van Tefal bij de Action haalt. Deze keramische pannen zijn ook veilig en is een koekenpan zonder teflon. Overigens zijn alle pannen bij Cook and Pan zonder teflon of andere giftige chemicaliën.

Koekenpan Gietijzer: Een koekenpan uit gietijzer staat erom bekend om goed warmte te kunnen geleiden en vast te houden. Gietijzeren koekenpannen zijn hierdoor erg geschikt voor langdurig bakken en hebben over het algemeen een lange levensduur. Wat is nou de beste gietijzeren koekenpan? Dit hangt af van wat je wilt uitgeven en waaraan de ijzeren koekenpan aan moet voldoen. Lees daarom goed de inzichtelijke omschrijving door.

Koekenpan Plaatstaal: Op zoek naar een stalen koekenpan? Dit begrijpen wij helemaal! De stalen koekenpan is een koekenpan zonder anti aanbaklaag, althans: deze moet je zelf maken doormiddel van de stalen pan in te branden. Lees via deze blog hoe je een koekenpan staal moet inbranden.

Koekenpan Roestvrijstaal: Je keuze valt op een RVS Koekenpan, professionele koks gebruiken vaak roestvrijstaal omdat deze onverwoestbaar zijn bij gebruik in de keuken. Velen weten het niet maar dit is een prima koekenpan voor inductie. Vaak worden deze koekenpannen uitgerust met een metalen handvat wat wel warm kan worden, let hier op als je dit liever niet wenst.

Koekenpan Aluminium: Een aluminium koekenpan brengt als voordeel met zich mee dat het een uiterst lichte koekenpan is, ook is aluminium een goede geleider waardoor de koekenpan snel warm wordt. Wij maken o.a. gebruik van een keramische anti aanbaklaag waardoor dit een veilige koekenpan is zonder giftige stoffen.

 

Welke koekenpan is het beste? Dit hangt dus enorm af van wat je precies zoekt in een koekenpan. Kook je vaak? Hecht je veel waarde aan het meeste uit jouw bakprestaties halen en hoelang wens je dat een koekenpan meegaat? Vraag dit jezelf af en maak dan een keuze. Cook and Pan zorgt er altijd voor dat onze collectie up to date is, hierdoor is bijna elke koekenpan inductie geschikt. De beste koekenpan inductie is voor een ieder verschillend maar onze experts leggen de voorkeur bij de Pannen ‘Rocco’ uit aluminium gemixt met echt 24-karaats diamant.

Of je nou op zoek bent naar een slechts één koekenpan van bijvoorbeeld 20 cm, 24 cm, 26 cm, 28 cm, 30 cm, 32 cm, of zelfs 36 cm, ga je voor simpel; kies dan een koekenpannenset. Wij hebben het! Een koekenpan met losse steel zodat je ruimte bespaard in jouw kasten? Ook daar draaien wij onze hand niet voor om. Ook garanderen wij dat als je een koekenpan bij Cook and Pan aanschaft dit een koekenpan zonder teflon is. Wij geven om onze klanten en willen dat zij op een veilige manier koken met Cook and Pan!

Uiteraard zijn er nog vele andere verschillende materialen of combinaties van bovengenoemde materialen in onze collectie. Wij kunnen zo in ieder geval eindeloos blijven doorschrijven. Voor het gemak hebben wij de meest gekozen soorten koekenpannen toegelicht.

 

Kom je er niet helemaal uit met het maken van een keuze of wens je liever wat advies? Mail gerust naar info@cookandpan.nl, onze specialisten helpen je graag!

 

 

Wat wil je bekijken?

BLOG: Recepten Inspiratie

Inspiratie op doen voor de lekkerste recepten? Ontdek ons digitale kookboek aan recepten hier!

BLOG: Tips & Tricks

Altijd al willen weten wat nou de beste manier is van koken? Of de onderhoud van je pan? Je vindt het hier!

×